Kontorshotell Göteborg

Kontorshotell innebär just vad ordet säger – ett hotell med kontor. Kontorshotell i Göteborg upplever just nu en mångfald och har en hel del att erbjuda. Behovet av att hyra en arbetsplats i hotellform har inte funnits länge, utan har uppkommit i samband med den digitala eran vi nu lever i. Att världen öppnade upp sig och blev till en stor mötesplats för arbetstagare och arbetsgivare har skapat möjligheten för många att behöva bara en dator, en stadig Internetkoppling och lite lugn och ro för att kunna jobba. Flertal yrken har uppstått med Internet med just den möjligheten och behovet. Det är yrken som inte ens har en svensk titel, som ”Social media builder”, ”Facebook guru”, ”Creative content writer”, ”Ghost writer” och så vidare. Målgruppen som förstått nyttan av kontorshotell är dock mycket större än så och innefattar även entreprenörer och småföretagare som behöver mindre tillfälliga ytor för sina verksamheter.

Kontorsplats, kontorsrum och kontorshotell i Göteborg

Att välja kontor är för många en utmaning som kräver en hel del tid. Såväl adress som kommunikationer, omgivning och rykte spelar in. För den som vill ha ett community finns en rad nya kontorshotell i Göteborg som erbjuder öppna ytor och modern interaktion. Är det istället ett traditionellt kontor som är målbilden, finns en uppsjö anrika kontorshotell som alla erbjuder såväl bekvämlighet som tjänsteutbud. Valet av kontorsyta är någonting som ofta utgår ifrån hur verksamheten bedrivs. Är du frilansare som vill ha kollegor och rutin, kan en typ av kontorshotell vara fenomenalt. För någon annan handlar det om att snabbt hantera större personal vilket innebär behov av snabba och enkla lösningar på sekunden. Vi har listat kontorshotell i Göteborg som erbjuder flera olika sorters avtal. Välkommen att botanisera där!

Fördelar med kontorshotell gentemot alternativen

Att behöva hyra en stor lokal som bara innebär stora utgifter och består av ofta onödiga utrymmen är minst sagt opraktiskt. En mycket bättre lösning för dig som jobbar online är coworking, som innebär att du hyr in dig på till exempel ett kontorshotell i Göteborg. Då hyr du enbart den yta du behöver, för den tid den behövs.

Kontorshotell är ett populärt alternativ till andra coworking-varianter. De erbjuder utrymme för mer fokuserat arbete samt en mer professionell och gedigen känsla när du ska ta emot viktiga kunder. Kontorshotellet ger dig möjligheten att hyra mötes- och samtalsrum samt utrymme för kundträffar exempelvis på hotellets innergård.

Dra nytta av gamla och ståtliga hotell

Bland de hotell som erbjuder kontorshotell hittar du flera som är äldre och eleganta och ger ett mycket unikt och gediget intryck på kunder. Men även om dessa miljöer är gamla och ståtliga så är det alltid en blandning av gammal ståt och modern teknologi. Oftast har du tillgång till ett välutrustat kök, färskt frukt och gott varmt kaffe av ekologisk sort. Du har även de nödvändiga tillbehören för en arbetsplats, såsom skrivbord, skåp, kontorsstol och besöksstol, som är ett måste. Presentationsmaterial och internet är självklarheter. Hotellets gemensamma ytor som t.ex. reception, konferensrum och övriga faciliteter delar du med de andra hyresgästerna.

Kontorspriser i Göteborg

Det är svårt att säga vad för priser som gäller i Göteborg. Även om man tittar på en och samma stadsdel kan priserna variera ordentligt! En tumregel är att traditionella kontor kostar mer än öppna sådana. Den som vill ha en adress mitt i stan och som gärna delar rum med andra, kan hitta flera alternativ. Vad gäller privata kontor är priserna högre inne i stan, precis som de ofta är i större regioner. Bäst är att besöka webbplatser eller att höra av sig till de kontorshotell i Göteborg ni finner här. Naturligtvis finns också en möjlighet att dela kontor utan inblandning av kontorsverksamheter.

Flytande eller fast skrivbord

Vissa Göteborgshotell har olika paket och erbjudanden kring sina arbetsplatser. Det finns allt från öppna, luftiga kontorslandskap – där du får lov att hyra en arbetsplats – medan andra erbjuder egna rum. Det är helt anpassat efter behov och sinnesstämning. Andra alternativ är de flytande eller fasta skrivborden. Med fasta skrivbord har du alltid samma skrivbord på samma plats dag efter dag. Rörliga skrivbord erbjuder i stället en liten överraskning varje dag du kommer till jobbet, då det för det mesta blir ett nytt ställe att sitta på. Man får sätta sig där det finns plats. Flytande arbetsplatser är givetvis ett något billigare alternativ men erbjuder ofta ett låsbart skåp som komplement, så du har din fasta punkt på din arbetsplats och inte behöver bära allting som du jobbar med fram och tillbaka. Båda varianter erbjuder givetvis städning och fikarum (med kaffe, frukt och mm.).

Trender och nya kontor

Coworking är ett koncept som självklart har fått ett rykte att leva upp till. Den kanske lite stela faktorn som ett hotell förde med sig förr i tiden ska avskiljas från det luftiga och fria sättet att arbeta på – sättet som grundar begreppet coworking. Trendsättare inom området satsar på att avgränsa sig den traditionella hotellmodellen, och i stället fokusera på att inreda sina kontorshotell i olika stilar – allt från coola ateljéer till mysiga studios och egna trendiga workspace skapade endast för coworking. Du får på det viset möjlighet att göra ditt lilla näste till en personlig oas genom att omge dig själv med just den inredningsstil som främjar din kreativa sida. De nya concepten, arbetssätten och miljöerna blommar upp i Göteborg.

Oberoende trendsättningen utgör kontorshotell ett utmärkt alternativ för coworking. Det kombinerar på ett funktionellt sätt hotellens ståtliga utseende med rörliga arbetsplatser. Hyr du in en workspace på hotell får du förutom en arbetsplats även möjligheten att ha möten i en givande och vacker omgivning. Hotellets gemensamma utrymmen såsom lobby, bar och restaurang ger chansen för dig som företagare och hyresgäst att visa upp din professionella sida vid eventuella kundmöten och andra evenemang.

Hur ser framtiden ut?

Göteborg är känt för att vara en attraktiv stad inom affärssammanhang. Det är med all rätta som Göteborg klassificerats som ledande inom coworking. Staden erbjuder alla former av rörliga arbetsplatser, inte minst inom kontorshotell. De moderna yrkena kräver möjligheter där det går att kombinera små arbetsytor med en presentabel miljö. Med största sannolikhet kommer Göteborg att ytterligare förbättra sitt rykte som affärscentrum genom att tillföra ännu fler alternativ för kontorsuthyrning i form av workspace.

Kontorshotell Göteborg

Detta är en snabb bild av utbudet kontorshotell nära Göteborg. Vi uppdaterar denna lista efterhand och rekommenderar alltid att man kontaktar intressanta aktörer för att diskutera avtalslängd eller vilka priser som råder.

Business Center Marieholm
Webbplats: Businesscenter marieholm
Adress: Marieholmsgatan 42, Göteborg
Telefon: 031 – 749 27 00
E-post: [email protected]

Dockside Office
Webbplats: Dockside office
Adress: Regnbågsgatan 8B
417 55 Göteborg
Telefon: 031-430 130
E-post: [email protected]

Regus Ullevi
Webbplats: Regus Ullevi
Adress: Fabriksgatan 7, 3tr
412 50 Göteborg

Regus Central
Webbplats: Regus Central
Adress: Odinsgatan 13
411 03 Göteborg

Regus Lilla bommen
Webbplats: Regus Lilla bommen
Adress: Lilla Bommen 6, 7tr
411 04 Göteborg

Bollhuset
Webbplats: Bollhuset
Adress: Åvägen 24
412 51 Göteborg
Telefon: 0708-805 508
E-post: [email protected]

Reklamhörnet
Webbplats: Reklamhörnet
Adress: Södra Allégatan 16
413 01 Göteborg
Telefon: 031-13 31 13
E-post: [email protected]

Entreprenörsgatan
Webbplats: Entreprenörsgatan
Adress: Kungsgatan 4
411 19 Göteborg

World Trade Center | Göteborg
Webbplats: World Trade Center Göteborg
Adress: Mässans Gata 18
Box 5243
402 24 Göteborg
Telefon: 031-83 69 00

Workaround
Webbplats: Workaround
Telefon: 0704 28 44 75
E-post: [email protected]

E-hive
Webbplats: E-hive
Adress: Östra larmgatan 16
411 07 GÖTEBORG
Telefon: 031-13 95 91

Brewhouse
Webbplats: Brewhouse
Adress: Åvägen 24
412 51 Göteborg
Telefon: 031-83 41 00
E-post: [email protected]

Partille kontorshotell
Webbplats: Partille kontorshotell
Adress: Kyrktorget 19-21
433 33 Partille
Telefon: 0707-241898
E-post. [email protected]

Coworking office Lindholmen AB
Webbplats: Coworking office Lindholmen AB
Adress: Anders Carlssons Gata 14, Göteborg
Telefon: 070 813 88 06

Convendum
Webbplats: Convendum
Adress: Kungsportsavenyn 21, Göteborg
Telefon: 010-5100888