Att köpa länkar för synlighet

Om att köpa länkar för att ranka högre på Google och andra sökmotorer. Länkar utgör på många sätt internets ryggrad, och det är populärt att köpa länkar, men alla länkar är inte lika mycket värde. Rätt sorts länkar kan öka ditt anseende på nätet och förbättra din position i sökresultatet, medan fel slags länkar kan ha helt motsatt effekt. Det kan också ta lång tid att återhämta sig från ett felaktigt länkbygge.

Det råder inga tvivel om att länkar är en av de allra viktigaste rankingsignalerna. Det innebär att du bör försöka få så många högkvalitativa länkar som du bara kan, vilket du bland annat kan åstadkomma genom att köpa länkar. Det är dessutom så att Googles robotar upptäcker webbsidor och deras innehåll genom att följa länkar. Om din sida saknar länkar kommer du kanske aldrig kunna hittas i sökmotorer.

Går det att köpa länkar som är högkvalitativa?

Vad menas egentligen med länkar av hög kvalitet? En länks kvalitet avgörs bland annat av auktoriteten hos den webbplats som länken kommer från. Har denna webbplats ett högt anseende hos Google samt hos sajtens besökare och målgrupp? Detta är en viktigt faktor att titta på innan man väljer att köpa länkar. En sajt som publicerar högkvalitativt innehåll som attraherar länkar från andra högkvalitativa sajter har generellt sett en hög auktoritet.

Ett annat begrepp som ofta kommer på tal när man talar om länkauktoritet är länkkraft. Länkkraft är ett ord som används för att beskriva det värde som flödar genom länkar. En auktoritär webbplats av hög kvalitet har mycket länkkraft, vilket gör att de sajter som får länkar från denna webbplats drar nytta av den stora länkkraften och potentiellt sett rankar högre i sökresultatet.

Undvik att köpa länkar av låg kvalitet

Motsatsen till detta är lågkvalitativa länkar från sajter som inte är auktoritära och pålitliga. Denna typ av länkar kan till och med försämra dina möjligheter att ranka högt på sökmotorer som Google och Bing. Du bör därför avstå från att köpa länkar av låg kvalitet om ditt syfte är att ranka högt på dina utvalda sökord.

Det finns en rad olika verktyg som kan användas för att bedöma kvaliteten på länkar. Ett av dessa verktyg är SEMrush, ett onlinebaserat verktyg som du kan konfigurera och sedan använda för att bland annat spåra länkar till din sajt och bedöma kvaliteten på dessa. Ofta räcker dock sunt förnuft långt – undvik helt enkelt att köpa länkar från oseriösa försäljare och webbplatser!

Köp länkar – inte så svårt som du kanske tror

Vill du köpa länkar? Det gäller att veta var de ska hittas. Medan de flesta av resultaten är oftast i sökmotorer, det finns platser som du också kan försöka hitta dem.

Det enklaste sättet att få högkvalitativa blänkar är att ha din egen hemsida. Om du gör det, kommer du att kunna använda ditt eget innehåll för att bygga dina egna länkar och bygga din egen webbnärvaro. Du bör se till att du håller dina tillbaka länkar på din egen webbplats. I själva verket kan du också gå för lokala tidningskataloger och skicka in din webbplats och innehåll. Det finns många kataloger som gör detta och de har länkar som människor kan klicka på. Vissa är gratis och vissa betalas.

Du kan också få andra webbplatser att sätta länkar till din webbplats på deras webbplats. Du kan titta på artikel skriva webbplatser för att se vad folk skriver om ditt ämne. Detta är ett sätt att du kan köpa bakåtlänkar till din webbplats. Du kan också titta på forum inlägg och bloggar. Det är bra ställen att ta reda på var andra människor får sina länkar från. Titta igenom dessa och försöka lägga till en länk till din webbplats och se om de accepterar ditt erbjudande.

Det är bäst att bara få en eller två högkvalitativa länkar från någon av dessa källor och inte slösa din tid på att försöka köpa länkar från varje webbplats du kan hitta i en lokal tidning katalog. Om du bara letar efter bakåtlänkar för att komma igång, då alla källor ovan bör fungera bra för dig. Tänk dock på att det finns gott om kvalitet webbplatser som kommer att ge ut högkvalitativa bakåtlänkar, men de kommer inte att ge en länk till din webbplats.

Även om chanserna att få en bakåtlänk är mycket låga, de händer. Många människor tror felaktigt att eftersom de betalar för en länk, måste det vara kvalitet. Faktum är att alla länkar från välrenommerade webbplatser är lika bra som alla andra och kan även vara mer värdefulla än länkar från mindre än välrenommerade webbplatser.

Så, i slutändan, inte köpa bakåtlänkar som galen. Hitta bara några av de bästa platserna runt och skicka in din webbplats där. Detta är ett bra sätt att bygga en solid webbnärvaro och få bra bakåtlänkar från andra välrenommerade webbplatser också.

Typer av bakåtlänkar och deras värde

Det finns flera olika typer av länkar, och en specialist inom detta område är nödvändigt att korrekt mäta och avgöra vilka som är viktiga. Bakåtlänkar, även känd som trafik, länkar som pekar direkt till webbplatsen från en annan webbplats. Dessa länkar används av sökmotorer för att avgöra populariteten av en webbplats och effektiviteten i dess innehåll.

Det finns olika typer av blänkar som kan användas för att öka rangordningen av en webbplats. Länkar som är märkta ”nofollow” ignoreras av sökmotorerna när man bestämmer vikten av en webbplats. Detta är ofta en viktig form av bakåtlänk eftersom det inte har någon effekt på sökmotorranking. Länkarna pekar fortfarande på den webbplats de pekar på, så sökmotorerna anser inte bakåtlänkar vara giltiga.

Nästa typ av bakåtlänkar är ”focal”. Denna typ av stöd innebär att bakåtlänkarfaktiskt hänvisar till webbplatsen istället för att hänvisa till det direkt. Detta är till exempel användbart för webbplatser som har bilder eller videor. Webbplatsen dirigeras sedan till en sida där bilden eller videon finns. Denna typ av bakåtlänkar kan ge en mycket större inverkan än nofollow länkar.

Länkutbyte är en process genom vilken två webbplatser för att utbyta länkar. När webbplatsen byter länkar till en annan webbplats, det kallas ömsesidig. Detta är användbart för webbplatser som har liknande innehåll, men inte nödvändigtvis alla av samma sidor. Det kan också hjälpa till med sidor som är långvariga eller populära. Men om en webbplats som utbyter länkar har innehåll som inte är allmänt tillförlitligt, kan utbyte webbplats besluta att ta bort länkarna.

Länkar för författare refererar till en mängd olika länkar som länkar till författarens namn. Länkarna kan komma från blogginlägg, kommentarer, pressmeddelanden eller e-post. En webbplats som publicerar nyhetsartiklar kan till exempel ha länkar till författarens namn som finns direkt i nyhetsartikeln. Dessa länkar kan hjälpa en webbplats att få trafik som är direkt kopplad till författaren. Dessa typer av bakåtlänkar kan vara användbara för författare som vill få mer läsekrets.

Länkar hänvisar till länkar som kan placeras på andra webbplatser. Detta görs genom att manuellt lägga till dem på själva webbplatsen, eller genom att använda programvara för att göra jobbet. Denna typ av bakåtlänk kan vara användbart för webbplatser som har länkar som inte är direkt relaterade till innehållet på webbplatsen.

Författare inlämning hänvisar till processen för en webbplats som skickar sitt innehåll till andra webbplatser. Detta inkluderar att skriva bitar, skapa artiklar, eller ens ge länkar till externa webbplatser. Detta kan hjälpa en webbplats att få mer exponering, vilket kan leda till en ökning av besökare.

Den sista typen av länkar är interaktiv, vilket helt enkelt innebär att en bakåtlänk kan ha mer att göra med kvaliteten på innehållet på webbplatsen som bakåtlänkarna pekar på än kvaliteten på innehållet på själva webbplatsen. Om en webbplats till exempel får en länk från en produktgranskning kan säkerhetskopieringen läggas till eftersom granskningen är en användbar informationskälla. Å andra sidan, om webbplatsen har nyheter, kan länken läggas till eftersom webbplatsen är associerad med nyheter.